Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásáért. További információk.
Termékek Menü
Nyelv: Magyar
Hungarian hu
English en

Biztonságos bankkártyás fizetés

Webáruházunkban már bankkártyával is fizethet!

 

A bankkártyás fizetésről

A tranzakció lépései:

1. A „Fizetés” gombra kattintva átirányítjuk a Borgun biztonságos fizetési oldalára, ahol adatai megadásával elindíthatja a tranzakciót.

2. Bankkártyaadatai megadása után kérjük, ellenőrizze azok helyességét, majd nyomja meg a „Fizetés” gombot.

3. A tranzakció feldolgozása ezzel megindul. A fizetés eredményéről e-mailben visszaigazolást küldünk, illetve visszairányítjuk a webshop oldalára.

Elfogadott bankkártyatípusok: MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron

Tudnivalók az internetes bankkártyás fizetésről:

 • A kártyabirtokos számára a fizetés díjmentes.
 • Az Ön érdekeit védik a kártyatársaságok, így ha valamit kifizetett, de a kereskedő nem teljesítette vállalását, haladéktalanul jelezze bankájánál, és panasza jogossága esetén pénzét visszatérítik.
 • A kártyabirtokos azonosítására szolgál a kártyán szereplő aláírás mezőjében lévő háromjegyű ellenőrző kód (CVC2 vagy CVV2 kód), ezt kezelje különös gondossággal.

 

Biztonsági tanácsok

 • Igényeljen SMS-szolgáltatást bankjától, hogy azonnal értesüljön számlaegyenlegének változásáról!
 • PIN-kódját internetes vásárláskor soha ne adja meg! Ne engedje, hogy bankkártyaszáma és lejárati dátuma illetéktelenek kezébe kerüljön.
 • Vásárlás követően jelentkezzen ki a webshopból, főleg, ha a számítógépet más is használhatja. Nyilvános WiFi-n semmiképpen sem ajánljuk, hogy vásároljon, hiszen adatai illetéktelen birtokába kerülhetnek.
 • E-mailes adategyeztetéskor fokozott körültekintéssel járjon el! Gyakori, hogy csalók próbálnak ilyen módon adatokat kicsalni, akár a kereskedő nevében. Ha bizonytalan a feladó hitelességében, keresse fel a kereskedőt!
 • Ha túl kedvező ajánlattal, nyereményjátékkal, vagy egy olyan termék rendelésének lemondásával keresik meg, amit nem rendelt meg, erős a gyanú, hogy csalás veszélye áll fent!
 • A kártyatársaságok sem e-mailben sem telefonon nem keresik meg közvetlenül a kártyabirtokosokat. Ha ilyen módon érdeklődik valaki bankkártyaadatai iránt, azonnal jelezze bankájának!

 

Internetes vásárlás
Az internetes vásárlásnak számos előnye van, de hogy Önt ne érje csalódás, érdemes a következőkre figyelnie:

 • Mielőtt vásárolna, győződjön meg a webshop megbízhatóságáról, pl.: ki van-e írva a cég címe, elérhetősége, mióta működik, más vásárlók mennyire tartják megbízhatónak
 • Kint vannak-e a kártyatársaságok logói (MasterCard, Visa) a webshopon? Van kint SSL hitelesítést igazoló logó?
 • Minden vásárlás után mentse le vagy nyomtassa ki a megrendelését, a fizetésről szóló visszaigazolást, a megadott adatokat és termékismertető(ke)t.
 • Olvassa el a webshop vásárlási feltételeit! Ebből többek kötött megtudhatja, hogy hogyan tehet panaszt, vagy adott esetben hogyan kaphatja vissza pénzét.


Tudnivalók a biztonságról

A fizetések biztonságáért az izlandi Borgun pénzintézet felel.

A Borgun már több évtizede kulcsszereplő az izlandi bankkártya piacon, ahol a világon egyedülállóan fejlett a bankkártya elfogadás aránya. A Magyarország méretű szigeten ugyanis az összes fizetési tranzakció 98,5%-a kártyával történik.

A Borgun továbbá a világ összes jelentős kártyatársaságában tagsággal rendelkező pénzintézet, amely POS-os és online bankkártya-elfogadást szolgáltat egyéb piacok mellett hazánkban is. A Borgun független a magyar bankoktól: bármelyik banknál vezetett számlára el tudnak számolni.

Visszaéléssel szembeni védekezés (3D Secure)

A 3D Secure egy plusz védőháló a kártyás fizetéseknél, illetve védelem az esetleges bankkártyás visszaélésekkel szemben. Emellett magába foglalja az esetleges visszaélésekből adódó kellemetlenségek, költségek elkerülését. A 3D Secure egy kártyatársaságok által (pl. MasterCard, VISA) bevezetett fizetésbiztonsági tranzakció, amely azonosítja a kártyabirtokost a fizetési folyamat során, jelentősen megnövelve ezzel a tranzakció biztonságát.

A Borgun teljes körűen támogatja a 3D Secure tranzakciókat:

 • a 3D Secure a MasterCard és a VISA által is elfogadott és ajánlott azonosítási folyamat (MasterCard SecureCode és Verified by VISA),
 • kifinomult csalásmegelőzést biztosít,
 • a legmodernebb elvárásoknak megfelelő reklamációkezelést nyújtja.

 

Emellett folyamatos monitoringgal biztosítanak védelmet és megelőzést a visszaélésekkel szemben. Plusz saját csalás-megelőzési csapatuk is van, amely tranzakciók szintjén figyeli a kereskedőket és a kártyás vásárlásokat, és szükség esetén közbeavatkozik.
Gyártók